1. Who is became the first Indian to became a member of the Athletes Commisson in the International Tabel Tennis Federation?





ANSWER= (A)Sarath Kamal
Explain:- Sarath Kamal got 187 votes.

 

2. Who is Selected as new Global Peace Ambassador 2022?





ANSWER= (B) Babita Singh
Explain:-

 

3. Which city has been started International Tourism Mart 2022?





ANSWER= D) Aizawl
Explain:- Dengthuama Indoor Stadium, Aizawl, Mizoram

 

4. Where has Home Minister Amit Shah inaugurated the 'Conference of Superritendents of Police'?





ANSWER= C) Assam
Explain:-

 

5. In Which City the Sustainable Mountain Development Summit 2022 has been Organized?





ANSWER= B) Leh
Explain:- Leh - capital of Ladakh

 

6. Which State has launched the world's first 'Dron mediated livestock vaccination' service recently?





ANSWER= C) AP
Explain:- Arunachal Pradesh

 

7. PM Narendra Modi has launched 'Mission School of Excellence in which state?





ANSWER= A) Gujarat
Explain:-

 

8. which word has been chosen by the Cambridge Dictionary as the word of the year of 2022?





ANSWER= C) Homer
Explain:-

 

9. Who has been electred AIFF Footballer of the year for 7th times?





ANSWER= A) Sunil Chhetri
Explain:-