1. Which Union Minister recently launched Toilet 2.0 campaign in Bangalore?





ANSWER= A) Hardeep Singh Puri
Explain:-

 

2. Which country organized UN COP27 summit 2022?





ANSWER= D) Egypt
Explain:-

 

3. India's first vaccine for cervical cancer developed by which company?





ANSWER= A) Serum institute of India
Explain:-

 

4. Which is the first Indian companies to set up European work council?





ANSWER= A)Wipro
Explain:-

 

5. CV Anand bose became new governor of which state?





ANSWER= A) West Bengal
Explain:-

 

6. Which country achieved 100% household tap connection under jal jeevan mission?





ANSWER= C) Gujrat
Explain:-

 

7. Which only state achieved target of jal jeevan mission , 1st and 2nd quarter of 2022?





ANSWER= B) Tamil Nadu
Explain:-

 

8. Which state launch Bajra mission?





ANSWER= A) Assam
Explain:- Aim of this project to increase milate cultivation

 

9. Which country will be organize Sultan Johar cup 2022?




ANSWER= A) Malaysia
Explain:-

 

10. South Korea won Asia Cup hockey 2022 by defecting which country?





ANSWER= A) Malasya
Explain:-

 

11. Which country own is fast time Billie Jean cup 2022?





ANSWER= C) Switzerland
Explain:- Switzerland won by defeating Australia

 

12. Which of the following country newly added to global offshore wind alliance?





ANSWER= B) USA
Explain:- Recently 9 country added in this list Belgium, Columbia, Germany, Japan, Ireland Netherland, Norway ,UK, US.