1. India's first national centre of excellence for marine Green port and Shipping organized in which City?





ANSWER= A) Mumbai
Explain:- By institute of Marine Engineers(India)

 

2. India's first free trade agreement signed with which major developed country?





ANSWER= D) Australia
Explain:-

 

3. In which state "shatrunash abhyas" organized by South Western commend of Indian army ?





ANSWER= A) Rajasthan
Explain:-

 

4. X-Winbacks 2022 has been organized between India and which state?





ANSWER= A)Vietnam
Explain:-

 

5. Which state has topped the list of highest installed grid-interactive renewal energy capacity ?





ANSWER= A) Karnataka
Explain:- 15,463 MW capacity

 

6. What is the rank of India in Top 20 economies in digital currency ownership ?





ANSWER= B) 7
Explain:-

 

7. Which Indian cities have topped the list of top technology hubs in the Asia-Pacific region after Beijing?





ANSWER= D) All
Explain:-

 

8.Which state will be installed , a 251 feet tall statue of Sita Mata ?





ANSWER= C) Bihar
Explain:-

 

9. In Which city the grand statue of Chandra Shekhar Azad will be Installed?





ANSWER= C) Bhopal
Explain:-

 

10. Which state has inaugurated the 'Unani Medicine Regional Center' of North East?





ANSWER= A) Assam
Explain:-

 

11. Which state gov recently inaugurate the state's first Gov. English Medium Collage?





ANSWER= C) Tripura
Explain:-

 

12. Union Gov. has approved India's first cablecum-suspension bridge over which river?





ANSWER= B) Krishna
Explain:- Recently 9 country added in this list Belgium, Columbia, Germany, Japan, Ireland Netherland, Norway ,UK, US.