1. Recently which union minister has lunched a call for startup application for Registration On the Mentorship Advisory Assistance Resilience and Growth(MAARG) Portel?





ANSWER= A) Misitry of Commerce
Explain:-

 

2. What is India Rank for Start Up Ecosystem in the world?





ANSWER= C) 3
Explain:- 1 - US,2- Chin, 3- India

 

3. Accroding to RBI Report which country rank highest for paid highest wage to Agriculture worker?





ANSWER= C) Kerala
Explain:- Highest paid -- Kerala --RS. 726.8 Lowest Paid --MP -- RS 217.8

 

4. Which Journalist has been honored with 'Jaipur Foot USA' award for covid-19 relief efforts?





ANSWER= B) Danish Manzoor Bhatt
Explain:-

 

5. Which physicist has been given the " Templeton Prize 2022"?





ANSWER= A) Frank Wilczek
Explain:-

 

6. Which state's cricket deaf team has recently won the "T20 National Championship 2022" trophy?





ANSWER= C) Haryana
Explain:-

 

7. Which Organization has announced to promote gender equality in collabaration with UNICEF?





ANSWER= A) International Cricket Coucil
Explain:-

 

8. Which Country has recently launched 'Hwasong-17 or Monster Missile'





ANSWER= B) North Korea
Explain:-

 

9. Which City of India holds the Records for making the longest double decker flyover ?





ANSWER= A) Nagpur
Explain:-

 

10. In which city "Aakash for Life" space conference will be held ?





ANSWER= C) Dehradun
Explain:-

 

11. Where was the 4th edition of Indo-Pacific Regional Dialogue being held?





ANSWER= B) New Delhi
Explain:- Switzerland won by defeating Australias

 

12. Where will India's first ewaste eco park has built?





ANSWER= D) New Delhi
Explain:-