1. 13th edition of bilateral excercice "NASEEM AL BAHR-2022" held between India and which country ?





ANSWER= A) Oman
Explain:-

 

2. what is top state in India with highest no of Factory?





ANSWER= B) Tamil Nadu
Explain:-

 

3. Recently who was conferred the "Gandhi Mandela Award 2022





ANSWER= A) Dalai lama
Explain:- 14th Dalai lama

 

4. Which city became first in giving maximum tap connections in a month ?





ANSWER= C) Shahjahanpur
Explain:-

 

5. Which Country became India top Fertilizer supplier in 2022?





ANSWER= D) Rassia
Explain:-

 

6.Gulf Cooperation Council Recently have ageered to pursue Free Trade agreement with which country?





ANSWER= A) India
Explain:-

 

7. Who has been honored with the prestigious Dr. Kalam Save Award?





ANSWER= A) Ravi Kumar Sagar
Explain:-

 

8. the book "Jeete Ji Allahabad" written by whome has been honored with the Valley of words Award?





ANSWER= A) Mamta Kalia
Explain:-

 

9. Which Union Minister has presented the "Smart Soulution Challenge and Inclusive City Awards 2022"?





ANSWER= A) Hardip Singh Puri
Explain:-

 

10. Which Union Minister has presented the "Saras Aajeevika Mela 2022"?





ANSWER= C) Dehradun
Explain:-

 

11. In which satate the 4th edition of Shirui Lily Festival 2022 has been started?





ANSWER= A) Manipur
Explain:-

 

12. In which country 10th Indian Film Festivel has been Organized in Busan?





ANSWER= B) South Korea
Explain:-