1. What is Global Aviation Safety Ranking 2022 of India?





ANSWER= C) 48
Explain:-

 

2.In which city International conference on "JC Bose: a satagrahi Scientist" has been organized?





ANSWER= A) Delhi
Explain:-

 

3. the book ' Brave Hearts of India , Vignettes from Indian History" authored by whom has been released?





ANSWER= B) Vikran Seth
Explain:-

 

4. who has become the first Indian to win silver medal in the Asia Junior Badminton Championship 2022 ?





ANSWER= D) Unnati Hodda
Explain:-

 

5. Which Institute Developed "Sindhuja-I", a Ocean Wave Energy Converter?





ANSWER= C) IIT Maadras
Explain:-

 

6. Which company is lunching a new anti-misinformation project in India?





ANSWER= A) Google
Explain:-lunching by Jigsaw a Google subsidiary

 

7. what is new policy repo rate of RBI?





ANSWER= B) 6.25%
Explain:- SDF - 6.00% ,MSFR - 6.50%, Bank Rate - 6.50%

 

8. Which Indian player way to a gold medal at peru para-Badminton International 2022?





ANSWER= D) Sukant Kadam
Explain:-

 

9. What is the rank of Hindustan Aeronautics Limited in SIPRI : top 100 defence company list?





ANSWER= B) 42
Explain:-

 

10. In which day we celebrate "Maitry Diwas"?





ANSWER= C) 6 Dec
Explain:-