1. what was trending in 2022 on google Search in Global?





ANSWER=B) Wordle
Explain:- Wordle - type of word game

 

2.what was trending in 2022 on google Search in India?





ANSWER= A) IPL
Explain:-

 

3. Who has been appointed as chairman of National Bank for Agriculture and Rural Development(NABARD)?





ANSWER= C) K V Shaji
Explain:-

 

4. Which state will establish a separate "Divyang Department" for the welfare of differently-abled person?





ANSWER= D) Maharashtra
Explain:-

 

5. Meghalaya government in partnership with which Indian Company for Asia's first Drone Delivery hub and network?





ANSWER= A) TechEagle
Explain:-

 

6.who have been named in 16th edition of Forbes Asia's Hero of Philanthropy list?





ANSWER= D) All
Explain:-lunching by Jigsaw a Google subsidiary

 

7. What is the word of the year 2022 of Oxford Dictionaries?





ANSWER= B) Goblin mode
Explain:-

 

8. Mirabai Chanu won which medal in "World Weightlifting Championships(WWC) 2022" in Colombia?





ANSWER= A) Sliver
Explain:-

 

9. who has became 77th chess Grandmaster of India?





ANSWER= A) Aditya Mittal
Explain:-

 

10. Who is became first became first Transgender councilor of Delhi after Aam Aadmi Party?





ANSWER= B) Bobby
Explain:-

 

11. which bank won "EAG Laureate award" in 2022?





ANSWER= B) Bank of Baroda
Explain:-

 

12. Which company has setup India's first "Gold ATM" in Begumpet?





ANSWER= A) Goldcoin
Explain:- technology support by Opencube